FAQ 

(Veelgestelde vragen)

© Bijzonder bevallen

Vragen die mij vaak worden gesteld

Wat is de rol van mijn partner tijdens de bevalling als jij er ook bij bent?

Allereerst: ik neem NOOIT de plaats van een partner in.
Het gaat om de geboorte van jullie kind, dat is iets dat je samen moet doen. Als doula help ik juist om het voor jullie beide een mooie ervaring te laten zijn.

Ik wil tijdens mijn bevalling zoveel mogelijk rust om me heen. Is het met een doula erbij niet te druk?

Ik kan er voor zorgen dat er een rustige sfeer bewaakt wordt tijdens een ziekenhuis opname. In het begin als de verloskundige of verpleegkundigen niet continue aanwezig zijn is een constante factor erg fijn.

Ik wil in het ziekenhuis bevallen, daar is toch begeleiding van een verpleegkundige wanneer ik dat nodig heb?
Hier kan ik als doula een bijdrage leveren, om dezelfde redenen als hierboven genoemd: continue steun bij het opvangen van de weeën, massages, houdingen en ademhalingstechnieken. Misschien is mijn rol bij een ziekenhuisbevalling zelfs nog wel belangrijker, want ik kan jullie (extra) uitleg geven over mogelijke medische procedures.
Waarin verschilt jouw werk als doula met dat van de kraamzorg?

De kraamverzorgende komt als je kindje bijna geboren wordt en blijft een aantal dagen bij jou thuis komen. Als doula begeleid ik tijdens de zwangerschap, de hele bevalling en een paar uur na de bevalling daarnaast gedurende de hele bevalling, van begin tot eind. Meest blijf ik nog een paar uur na de bevalling.

Klinkt goed allemaal, maar ik twijfel toch want vind het een hoop geld.
We leven in een tijd waarin mensen steeds minder aan spullen gaan hechten en liever hun geld uitgeven aan ervaringen. Laat het dan juist een heel goed idee zijn om je geld in een doula te investeren.